Trädgård
Hur man rensar trädgården från snö (plus användbara tips)

Hur man rensar trädgården från snö (plus användbara tips)

Chansen att ett tjockt lager snö faller i Nederländerna är tyvärr allt mindre vanligt. Men när snö faller är det viktigt att göra en del saker i trädgården. Till exempel kommer du att vilja rensa stigarna och uppfarten från snö. I den här bloggen förklarar vi hur du bäst kan göra detta, vilket material du behöver för detta och vi ger några extra praktiska tips.

Så här rensar du trädgården från snö:
Det bästa sättet att skotta snö är med en snöskyffel. Börja vid dörren och skotta fram snön tills du når trottoarkanten. På så sätt skapar du en snöfri stig. Se till att du använder minst 1,5 gånger bredden på din snöskyffel, denna är bred nog att gå på. När snön har skottats bort kan du sopa bort de sista resterna av snö med en hård borstkvast. Strö sedan över stigarna med vägsalt. Detta säkerställer att stigarna blir mindre hala.

Läs vidare om du vill ha ännu mer detaljerad information om att röja din trädgård från snö. Vi förklarar till exempel vad du ska göra efter att du har skottat snön, vilka verktyg som är bäst att använda och vi ger ett antal användbara tips. Vi svarar även på en rad andra frågor som:

Är det obligatoriskt att snöröja trädgården?
Var lägger du snön som du skottar från trädgården?
Behöver du rensa växter från snö?
Vad gör du efter att allt är snöfritt?
Efter att stigarna är fria från snö är du inte riktigt klar med ditt jobb. Det gäller att strö ordentligt efteråt. Det är mycket troligt att det fryser igen kvällen efter det har snöat. När det fryser blir stigarna hala. Vill du veta mer om spridning? Läs vår blogg. Alla dina frågor om vägsalt besvaras. I den här bloggen kan du bland annat läsa hur man strör salt, när man gör detta och om det finns alternativ till vägsalt.

Vilka verktyg behöver du för att rensa trädgården från snö?
För att få jobbet gjort rätt behöver du följande verktyg:

snöskyffel
Kvast med hårda borst
vägsalt
Eventuellt en spridare eller handspridare
snöskyffel
Det är bäst att använda en snöskyffel för att få bort snön ordentligt. Själva spaden är (ofta) gjord av hårdplast och är bredare än en vanlig trädgårdsskyffel. Handtaget är av trä och det hela känns lätt och stadigt. Fördelarna med en snöskyffel jämfört med en vanlig trädgårdsskyffel är:

Du skottar bort snö snabbare med den;
Det känns lätt och fast;
Du skadar inte dina trädgårdsplattor.
Dricks
Se till att du köper snöskyffeln i tid. Dessa är ofta slutsålda när det väl ligger ett tjockt lager snö. Du kan köpa snöskyffeln i din lokala järnaffär eller många nätbutiker.
Kvast med hårda borst
När du har skottat bort snön behöver du den hårdborstade kvasten. Med denna kan du torka bort den lilla biten av snö som finns kvar. Detta kommer att göra din väg helt snöfri.

vägsalt
När stigarna är helt snöfria kan du börja sprida. Det minskar chansen att stigarna blir hala. Vägsalt finns till försäljning på byggvaruhus som Gamma och Praxis. Om du föredrar att inte bära de stora påsarna med vägsalt själv kan du även få det levererat hem till dig. Vill du veta mer om vägsalt? Läs då vår blogg. Alla dina frågor om vägsalt besvaras.

Spridare eller handspridare
Speciellt om du ska sprida mycket är det nyttigt att använda en spridare eller handspridare. Det gör att jobbet görs mycket snabbare och kräver mindre fysisk ansträngning.

Användbara tips för att rensa trädgården från snö
Tips 1: Använd rätt verktyg
Många väljer att göra jobbet med en vanlig trädgårdsskyffel. Eftersom denna spade är gjord av metall riskerar du att skada dina plattor. Dessutom får mer snö plats på din snöskyffel så att du blir klar snabbare. Se därför till att ha en bra snöskyffel hemma.

Tips 2: Gå inte över snön för ofta / börja direkt
Går du på snön flera gånger kommer den att hålla ihop mer. Det kommer också att fästa mer på brickorna. Som ett resultat är det mindre lätt att skotta bort. I synnerhet kommer du att behöva skrapa bort snön som fastnar på plattorna.

Tips 3: Dela snön
Kasta inte all snö i en hög utan fördela den gradvis. När man lägger snön i en hög är chansen att isen blir större. En stor isklump finns kvar mycket längre.

Tips 4: Skotta inte för mycket snö på din snöskyffel
Ta inte för mycket snö på spaden på en gång. Det gör att spaden blir väldigt tung och du tröttnar tidigare. När du blir trött är det mer sannolikt att du utvecklar fysiska besvär.

Leave a Reply

Your email address will not be published.